"Lax med äpple och mangodipp"

Lax är gott! Detta recept från Tastelines matkasse smakar fräscht och gott med en härlig kombination av lax, cashewnötter, mangodippsås och ris. Denna goda och nyttiga rätt passar alla dagar i veckan.

Recept på "Lax med äpple och mangodipp"


Ingredienser:
ca 500 g laxfilé
100 g cashewnötter
1 ägg
salt och svartpeppar
olivolja och smör

Dipp
1/2 gurka
1 äpple
1 pkt tinad mango
1 1/2 dl creme fraiche
salt och svartpeppar

Tillbehör:
Ris
romansallad
paprika
olivolja och valfri vinäger

Gör så här:
1- Dipp: Skölj gurkan och dela den på mitten.Gröp ur det vattniga med en sked. Skala äpplet. Skär gurka och äpple i små tärningar. Blanda i en skål med den tinade mangon och creme fraiche. Smaka av med en nypa salt och peppar.
2-Lax: Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra varje bit. Mixa cashewnötterna i en matberedare eller hacka dem med en kniv och lägg på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa laxfiléerna först i ägget och sedan i de hackade cashewnötterna. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek laxbitarna gyllenbruna på varje sida. Sänk värmen och låt det bli klara i pannan.

Servera den crunchiga laxen med ris, dipp och sallad.

Kolla på Middagshjälpen.se för mer inspiration.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa