Kokos och saffranscupcakes
Dessa fina och goda cupcakes som smakar jul, har jag ätit på Loppi Christmas-event och de var bakade av Nina Hermansen, med bloggen Niiinis. Kolla på Ninas blogg http://www.femme.se/niiinis/
Recept på "Kokos och saffranscupcakes"
Ingredienser:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g (1 påse) saffran
1 dl vispgrädde
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kokosflingor
1 msk ljus rom
0,5 tsk malen kardemumma
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret tillsammans med saffran och låt koka upp. Häll i vispgrädde och blanda med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kokosflingor och vänd försiktigt ner i smeten. Smaksätt smeten med rom och kardemumma.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
Kanelfrosting:
Ingredienser:
250 g mascarponeost
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk kanel ( kan behövas mer)
Gör så här:
Blanda samman mascarpone, florsocker och kanel. Vispa med elvisp för att få det jämnt.
Vispa vispgrädden till fast grädde. Blanda i lite i taget, vispa med elvisp till en ganska så krämig och fast konsistens. Spritsa cupcakesen och pudra lite kanel uppepå.
Kolla på Middagshjälpen.se för mer inspiration.
Recept på "Kokos och saffranscupcakes"
Ingredienser:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g (1 påse) saffran
1 dl vispgrädde
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kokosflingor
1 msk ljus rom
0,5 tsk malen kardemumma
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret tillsammans med saffran och låt koka upp. Häll i vispgrädde och blanda med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kokosflingor och vänd försiktigt ner i smeten. Smaksätt smeten med rom och kardemumma.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
Kanelfrosting:
Ingredienser:
250 g mascarponeost
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk kanel ( kan behövas mer)
Gör så här:
Blanda samman mascarpone, florsocker och kanel. Vispa med elvisp för att få det jämnt.
Vispa vispgrädden till fast grädde. Blanda i lite i taget, vispa med elvisp till en ganska så krämig och fast konsistens. Spritsa cupcakesen och pudra lite kanel uppepå.
Kolla på Middagshjälpen.se för mer inspiration.
Kommentarer